Ohlédnutí za pragoFFestem 2015

Jak už jsme avizovali, tak jsme se v neděli, 1. února opět zúčastnili setkání fanoušků her, sci-fi a fantasy – PragoFFestu 2015.


Ačkoliv byla v programu uvedena přednáška na téma dabing a následně zkouška dabingu, zájem o dabování byl tak velký, že čas na přednášku jednoduše nezbyl. Prostě se v našem improvizovaném studiu dabovalo od půl desáté až do dvou hodin odpoledne o sto šest. Ono, co si budeme povídat, něco si vyzkoušet, dá člověku víc, než sáhodlouhé teoretizování. :)


Před mikrofonem se střídali odvážlivci z řad dětí i dospělých. Každý z nich měl přetěžký úkol - před obecenstvem (rodiči, přáteli) a také před lidmi, kteří se dabingu věnují, udržet trému na uzdě a pokusit se co nejlépe nadabovat scénu, kterou v životě neviděl. A kdo to nezkusil, opravdu neví, jak obtížné to je. Jen si to představte: musíte držet krok (tedy slovo) s postavou, nesmíte se nechat zmást originálem zvuku, který Vám zní ve sluchátkách a když už to tak nějak dáváte, tak Vám režisér řekne: „Hezký, teď to tam padlo, ale zkusíme to ještě jednou a víc se do toho opři, chybí tomu emoce!“


Ale zklamaní, to jsme tedy rozhodně nebyli. Výkony, které podávali všichni „dabéři na zkoušku“, byly obdivuhodné a zasloužily si po právu potlesk. Dokonce jsme se mezi sebou shodli, že bychom některé z Vás klidně mohli přijmout do svých řad, jak šikovní jste byli!


Nejlepší výkony jsme na závěr celé akce vyhlásili a odměnili drobnými dárky. Mezi oceněné patřili František, Barbora a Sylvia. Gratulujeme!






František






Barbora






Sylvia









Účast na PragoFFestu 2015 jsme si opravdu užili. Děkujeme za hojnou návštěvnost našeho workshopu a za to, že jste s námi.




















______________

Pokud jste se zúčastnili workshopu a nepřišlo vám video s vaším dabingem, můžete si o ně napsat na adresu fenixprodabing@gmail.com


Publikováno: 13.02.2015
Autor: Vox

Komentáře

Britarn
Britarn 12:58 13.2.2015

František a Barbora paráda Snad na FPD natrefím konečně na nějaké té akci

Přidat komentář

(používáme Gravatar)